Booking

Vi har en relativ bred booking profil her på Buddy. Vi har en spennvidde fra bluegrass til ekstrem metal, men vi har nok aller flest konserter med band i den ”vanlige manns gate”. Danseband og klassisk musikk vil du sjelden finne hos oss.

Vi har sett i det siste at interessen for nye og ukjente band dessverre er heller laber hos det store publikum så vi har dermed endret en del på måten vi setter konserter med disse. Fredager vil være forbeholdt konserter og jammer. På lørdager så fortsetter vi selvsagt med våre populære og innarbeidede ettermiddagskonserter. Profilen på lørdagskvelder vil fremover være mer ”allemannseie” i form av store og kjente band, cover/partyband og annet.

Det vil i praksis si at om du spiller i ett relativt nytt og ukjent band er vi fremdeles interessert i å ha deg på besøk, men vi kan ikke tilby deg verken gull eller grønne skoger. Buddy Scene kan leies ut til artister for 3000,- de fleste hverdager. Dette inkluderer full PA/backline og lydtekniker. Artisten må (så fremt det ikke er en fredag/lørdag) stille med egen billettør. Buddy er en ypperlig scene for artister som jobber med å få seg et fotfeste her i Drammen og ikke minst for nye/ukjente lokale artister. Det vil være onsdager, torsdager og søndager som først og fremst vil være ledig i forhold til dette.
Vi får haugevis med henvendelser hver eneste uke, og vi må med skam melde at vi dessverre ikke rekker å svare på dem alle sammen. Vi vet at dette er veldig irriterende og frustrerende, men vi har rett og slett ikke ressurser til å svare på alle henvendelser. For å gjøre jobben litt enklere for både oss og deg vil vi her si litt om hvordan vi jobber, hva og hvem vi er på utkikk etter og den beste måten å få kontakt med oss på:

1. Send en mail til booking@buddyscene.no med bandnavn i emnefeltet. Husk å få med kontaktinfo (navn, adresse, e-post adresse og tlf/mobil tlf). Skriv en kort info om deg/bandet, har du noen gode anmeldelser/referanser tar du med noen klipp av disse. Vennligst ikke send med store filer (bilder/mp 3 filer etc), men husk å legge med en link til en hjemmeside med musikk / foto etc. Hvis og når vi ønsker å booke deg vil vi gjerne ha CD´er og plakater, men ikke send disse inn ved første henvendelse.

2. Oppdatert biografi. Hvis vi er interessert i et band leser vi biografier, klipp fra anmeldelser etc. for å danne oss et bilde av bandet. Det er også denne form for informasjon vi bruker i promoteringen av konserten. Pass derfor for at informasjonen vi får er mest mulig oppdatert. Det er kjedelig for oss som arrangør å bruke mye tid på å surfe nettet etter informasjon fordi hjemmesiden til artisten/plateselskapet/agenten ikke er oppdatert. Jo bedre informasjon vi har tilgang til, desto enklere er det for oss å gjøre en skikkelig og korrekt promoteringsjobb.

3. Nye og ukjente band. Buddy har alltid støttet nye / "up and coming" band og artister. Disse bandene kan nå leie Buddy for den nette sum av 3000,-  som nevnt ovenfor. Vi prioriterer derfor band som i utgangspunktet har bygget seg opp en grei fanskare. Vi trenger omsetning i baren og bandene vil jo spille for flest mulig og vi tror at vi på denne måten kan få både artist og arrangør til å gjøre en skikkelig markedsføring av konserten.

4. Honorar. Penger er jo en viktig del for alle parter og i Drammen er det mange flinke arrangører som tilbyr spennende arrangementer hver eneste uke, men dessverre er ofte tilbudet større enn etterspørselen. Vi passer på at alle band får god behandling, vi promoterer alle arrangementer så godt som mulig og kvalitetssikrer konsertopplevelsen for band og publikum, men honorarene vi tilby er som oftest lavere enn hva man kan regne med å få i Bergen, Oslo eller Trondheim. 

5. Konsertstart. Konsertene starter senest kl. 21.00 på hverdagene, ettermiddagskonsert på lørdager 14.30 og 22.00 i helgene.

6. Promotering. Vi gir alle band samme pakke: hjelp til produksjon av plakater hvis dere ikke har egne, som henges opp i byen og på Buddy, pushing på Facebook, e-post utsendelser til presse og øvrig mailingliste (ca. 650 stk.), info på vår hjemmeside, kalenderoppføringer på endel nettsider, annonser i DT, informasjon i månedsprogram. Har dere kontakter i Drammen eller om du spiller i et lokalt band er det utrolig hvor mye bandets egen promotering har å si for oppmøte på konsertene. Jo mer dere har mulighet til å ta del i promoteringen jo bedre blir ofte resultatet.

7. Teknisk utrustning. Vi har full PA tilpasset klubben og dessuten en meget god backline. Se OM OSS – TEKNISK INFO for full oversikt.

8. Backstage. Vi har en fin backstage som bandene kan benytte seg av. Her er det derimot viktig at ALLE bandene har lest og er inneforstått med reglene som gjelder på dette området. Sjekk http://www.buddyscene.no/backstage_regler/cms/22 for disse reglene.